Składniki:
ciasto:
- 250g gorącej wody
- 1 jajko
- 1 łyżeczka oleju
- 510g mąki
farsz:
- 500g filetów z podudzia kurczaka
- 100g cebuli
- 100g marchewki
- 1,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 1 łyżeczka pieprzu
Ciasto:
Połączyć wszystkie składniki, wyrobić gładkie ciasto.
Podzielić na 4 części - 3 zawinąć w wilgotną ściereczkę, by nie przysychało, 1 rozwałkować na cienki placek.
Wykroić szklanką krążki.
Farsz:
Zmielić drób, dodać zeszkloną cebulkę i startą marchewkę.
Doprawić.
Nakładać porcje farszu na wycięte krążki ciasta - zlepić.
Gotować w osolonym wrzątku kilka minut po wypłynięciu na wierzch.
Podawać ze zeszkloną na maśle cebulką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz