Chrupiąca i smaczna sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i słonecznikiem
Składniki:
- kapusta pekińska (ok. 7 liści)
- 2 piersi z kurczaka
- 1/2 kostki bulionowej
- 1/2 puszki ananasa
- 120g słonecznika
- szczypta cukru
- 1 łyżeczka maggie
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki chillie
- 2-3 łyżki majonezu
Kapustę poszatkować w cienkie paseczki.
Piersi ugotować dodając pół kostki bulionowej. Po ugotowaniu pokroić w kostkę.
Ananasa odsączyć z zalewy, słonecznik uprażyć na złoto na suchej patelni.
Wymieszać wszystkie składniki.
Przed podaniem posypać odrobiną słonecznika i pociętej kapusty.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz