niedziela, 6 grudnia 2015

Roladki z ciasta francuskiego i kurczaka

Przepyszne roladki z polędwiczkami z kurczaka i gorgonzolą - idealne na każde przyjęcie

Składniki:
  • ciasto francuskie
  • 500g polędwiczek z piersi kurczaka
  • odrobina vegety
  • pieprz
  • 1 słoiczek suszonych pomidorów
  • 200g gorgonzoli


Polędwiczki oprószyć vegetą i pieprzem, króciutko podsmażyć na patelni (po 1 min. z każdej strony, by się ścięły). Osuszyć na papierowym ręczniku. 

Ciasto pokroić w paski, na każdym ułożyć paseczki gorgonzoli, pół polędwiczki i pół pomidora suszonego - zwinąć w rulonik.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 220C przez 20 min.

Roladki smakują znakomicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz