poniedziałek, 7 grudnia 2015

Sałatka z brokułem i migdałami

Ciekawa sałatka wegetariańska z brokułem i prażonymi migdałami

Składniki:
  • 1 brokuł
  • 4 ziemniaki
  • 4 jajka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 łyżki płatków migdałów
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu
  • 1 łyżka soli czosnkowej




Brokuła podzielić na mniejsze kawałki i zblanszować w osolonym wrzątku przez 4 minuty.

Ziemniaki ugotować w mundurkach, jajka ugotować na twardo - zimne pokroić w kostkę.

Kukurydzę osączyć z zalewy.

Płatki uprażyć na złoto na suchej patelni.

Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez wymieszany z jogurtem i solą czosnkową.

Odstawić na 2-3 godziny, by się 'przegryzło'.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz