Składniki:
- 2 małe cebulki
- oliwa
- 150-200g pieczarek
- 2 marchewki
- 10g suszonych grzybów
- 1 kostka rosołowa
- 1 łyżeczka Vegety
- 1 łyżeczka pieprzu
- nać selera (1 łodyga)
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- 200g śmietanki 30%
- 1 łyżka mąki
- woda
Cebule
pokroić w ćwiartki, zeszklić na oliwie dodając 1 łyżeczkę
cukru.
Pieczarki
pokroić w ćwiartki, podsmażyć na rumiano.
Marchewkę
pokroić w talarki.
Grzyby
zmielić na proszek, zalać wodą, dodać marchewkę, seler, kostkę
i przyprawy – gotować 15 min. w temperaturze 90C.
Dodać
pieczarki i cebulkę – gotować 5 min. w temperaturze 90C.
Mąkę
dokładnie wymieszać ze śmietanką – zaprawić zupę; gotować
2min.
Posypać
natką pietruszki.
[można podać z makaronem - pycha!]
[można podać z makaronem - pycha!]
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz