poniedziałek, 5 września 2016

Ryba zapiekana w pomidorach i cebuli



Składniki:

  • 500g filetów z mintaja
  • 1,5 łyżeczki Vegety
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • mąka
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • 2 pomidory 
  • 1 średnia cebula

Filety oprószyć przyprawami, obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie wyciągnąć z patelni i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Cebulę pokroić w cieniutkie piórka - poddusić ma maśle z dodatkiem cukru. Ułożyć na rybie.

Pomidory pokroić w plasterki (miałam z ogrodu, kupione warto obrać ze skórki).

Zapiec w piekarniku przez 30 min. w temperaturze 190C.

Podawać z ziemniaczkami lub kaszą jaglaną.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz