Składniki: [dla 2 osób]
- 3 okrągłe cukinie
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 ząbek czosnku
- 2 małe marchewki
- 300g miąższu cukinii
- 100g gorgonzoli
- sól
- pieprz
Cukinie wydrążyć.
Czosnek drobniutko posiekać i zeszklić na maśle.
Marchewkę pokroić w cieniutkie słupki /zapałki/, miąższ pokroić - dodać do czosnku i chwilę podsmażyć (odlać nadmiar wody.
Dodaj gorgonzolę - wymieszać i doprawić.
Nadziać cukinie i zapiec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 20 min.
Czosnek drobniutko posiekać i zeszklić na maśle.
Marchewkę pokroić w cieniutkie słupki /zapałki/, miąższ pokroić - dodać do czosnku i chwilę podsmażyć (odlać nadmiar wody.
Dodaj gorgonzolę - wymieszać i doprawić.
Nadziać cukinie i zapiec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 20 min.
Smacznego!
Cudnie się prezentuje. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń