Składniki: [dla 2 osób]
- 2 okrągłe cukinie
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 mały ząbek czosnku
- 90g kaszy jaglanej
- 1 liść laurowy
- 100g gorgonzoli
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Cukinie wydrążyć.
Czosnek drobniutko posiekać i zeszklić na maśle.
Czosnek drobniutko posiekać i zeszklić na maśle.
Kaszę przelać na sitku wrzątkiem, następnie ugotować dodając do wody sól i liść laurowy
[od czasu podanego na opakowaniu odjąć 3 min.]
Wymieszać ugotowaną kaszę z gorgonzolą, posiekaną natką pietruszki i doprawić solą i pieprzem.
Nałożyć farsz do cukinii, zapiec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 20 min.
Smacznego!
genialna propozycja, zdrowa, sycąca, a jednocześnie lekka :)
OdpowiedzUsuńUwielbiamy!
Usuń