Składniki:
- 500g mięsa mielonego wołowego
- oliwa do smażenia
- 70g cebuli
- 70g marchewki
- 1,5 łyżeczki pieprzu
- 1,5 łyżeczki domowej Vegety
- 3/4 łyżeczki soli morskiej (jeśli używamy kupnej Vegety, nie dodawać soli, gdyż jest słona)
- 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki cząbru
- 7 wielkich pieczarek
- ser żółty
Cebulę pokroić w kosteczkę, marchewkę zetrzeć na tarce, z pieczarek wyciąć nóżki i pokroić - wszystko zeszklić na oliwie.
Dodać mięso i przyprawy - chwilę poddusić.
Nadziać pieczarki farszem, posypać żółtym serem - zapiec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 10-15 min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz