czwartek, 11 czerwca 2015

Pieczarki faszerowane


Składniki:

  • 500g mięsa mielonego wołowego
  • oliwa do smażenia
  • 70g cebuli
  • 70g marchewki
  • 1,5 łyżeczki pieprzu
  • 1,5 łyżeczki domowej Vegety 
  • 3/4 łyżeczki soli morskiej (jeśli używamy kupnej Vegety, nie dodawać soli, gdyż jest słona)
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki cząbru
  • 7 wielkich pieczarek
  • ser żółty



Cebulę pokroić w kosteczkę, marchewkę zetrzeć na tarce, z pieczarek wyciąć nóżki i  pokroić - wszystko zeszklić na oliwie.  


Dodać mięso i przyprawy - chwilę poddusić.

Nadziać pieczarki farszem, posypać żółtym serem - zapiec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 10-15 min.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz