czwartek, 3 kwietnia 2014

Zapiekanka z łososiem i mascarpone

Soczysta zapiekanka makaronowa z łososiem i serkiem mascarpone, to moja propozycja na dziś :)


Składniki: [4 zapiekanki]
  • 150g makaronu
  • 70g wędzonego łososia
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • oliwa
  • 250g mascarpone
  • 150g śmietanki 30%
  • sól 
  • pieprz
  • tarty ser żółty


Makaron ugotować al dente - ułożyć na dnie naczyń żaroodpornych.

Łososia pokroić w kostkę - ułożyć na makaronie.

Cebulkę pokroić w kostkę, marchewkę w niewielkie słupki - zeszklić na oliwie; dodać do zapiekanek.

Mascarpone wymieszać ze śmietanką, solą i pieprzem - przykryć masą pozostałe składniki zapiekanki.

Posypać odrobiną sera żółtego, zapiec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 15-20 min.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz