Wspaniały dodatek do obiadu - pieczone ziemniaczki z boczusiem:
Składniki:
- ziemniaki
- kostka rosołowa
- kilka plasterków boczku wędzonego
- masło
Ziemniaki wyszorować szczoteczką, przekroić na pół. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym płaską stroną do góry. Podlać odrobiną wody.
Kostkę rosołową skruszyć i posypać ziemniaczki.
Na każdej połówce położyć plasterek masła i boczku.
Upiec w piekarniku nagrzanym do 190C aż będą miękkie (sprawdzamy wbijając patyczek) - z reguły wystarczy 30-35min. w zależności od ziemniaków.
Smacznego!
Kochanie Twój "Niedzielny gość" też miał tyle kropek- upiekłaś GO?????? Czy bezpieczne jest odwiedzanie Twojego domu?? Oczywiście żarcik jutro na obiad biedronka to znaczy się ziemniaczki na obiad:)
OdpowiedzUsuńUps...wydało się :D:D:D
OdpowiedzUsuń