- ciasto francuskie
- 200g marcepana
- 200g jogurtu greckiego
- 200g śmietanki 30%
- 50g cukru
- 4 jajka
- 100g szusonych daktyli
- garść suszonej żurawiny
Okrągłą formę (25cm) wyłożyć ciastem francuskim. Na cieście ułożyć pokrojone daktyle i żurawinę.
Zmiksować marcepan, jogurt, śmietankę, cukier i jajka na gładką masę bez grudek.
Przelać masę do formy.
Piec w piekarniku nagrzanym do 170C przez 40 min. ganie: góra-dół + 10 min. grzanie: dół.
Smacznego!
Wygląda cudownie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do udziału w akcji Świąteczne Słodkości!
http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/swiateczne-slodkosci
prezentuje się wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńMmm, musiało smakować bajecznie :)
OdpowiedzUsuń