niedziela, 9 listopada 2014

Pieczone ziemniaczki estragonowo-tymiankowe

Ziemniaczki w takim wydaniu będą wyśmienitym dodatkiem do obiadu :)
U mnie dziś w duecie z kotletem tatarskim

Składniki:
  • 5 ziemniaków
  • olej
  • 2 łyżeczki Vegety
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1/2 łyżeczki estragonu
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku



Ziemniaki obrać i pokroić w niewielką kostkę.

Olej zmieszać z Vegetą, papryką, pieprzem, estragonem i tymiankiem - dodać ziemniaki i wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Cebulę pokroić w ósemki, dodać do ziemniaków i wymieszać.

Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok. 35-40 min.

Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać pokrojony czosnek, wymieszać i jeszcze chwilę razem zapiekać.

Podawać na gorąco.

Smacznego!

3 komentarze: