czwartek, 23 stycznia 2014

Skrzydełka miodowo-imbirowe


Składniki:

  • skrzydełka bez lotek (8-10 szt.)
  • 150g gorącej wody
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 1/2 łyżeczki chili
  • pieprz
  • 2-3 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka imbiru w proszku




W gorącej wodzie rozpuścić miód, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Dodać skrzydełka do marynaty, dokładnie natrzeć i odstawić na 1-2 godz.

Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 50 min.
(do czasu aż skrzydełka będą miękkie, a woda wyparuje tworząc zawiesisty sos)

Smacznego!


1 komentarz: