wtorek, 20 stycznia 2015

Brukselkowa ze smażonych warzyw

Warzywa podsmażone na klarowanym masełku to sekret świetnego smaku tej zupy

Składniki:
  • ok. 12 główek brukselki
  • 1 marchew
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1,5 łyżki masła klarowanego
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1,5 łyżeczki Vegety
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 mały liść laurowy
  • 100g śmietanki 30%


Warzywa obrać i pokroić: marchew w grube słupki, ziemniaki i cebulę w kostkę, brukselkę w ćwiartki - podsmaży na rozgrzanym klarowanym maśle.

Zalać wodą, dodać przyprawy - gotować 20 min. w temperaturze 90C.

Zaprawić śmietanką.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz