Składniki:
- pół królika
- 1 kostka rosołowa
- 1 duża marchewka
- 1 cebula
- 1 łyżeczka cukru
- 1 pietruszka
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżeczki bazylii
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- oliwa
- śmietanka
Kurczaka zalać niewielką ilością wody, dodać kostkę rosołową - ugotować w szybkowarze (20min. od puszczenia pary)
Cebulę pokroić w cienkie krążki, marchewkę w cienkie słupki - do woka wrzucić cebulę na rozgrzaną oliwę z dodatkiem cukru - zarumienić, dodać marchewkę, pietruszkę i przyprawy.
Dodać obranego królika oraz wywar, w którym się gotował - gotować przez ok. 10min.
Zaprawić śmietanką.
Smacznego!
Bardzo lubię mięsko królika, fajny przepis, ja robiłąm niedawno w sosie musztardowym(kuchnia lidla), był pyszny:)
OdpowiedzUsuńOoo w sosie musztardowym musiał być równie pyszny :)
UsuńJeszcze nigdy nie jadłam królika. Wygląda smakowicie:)
OdpowiedzUsuńCzas nadrobić :)
Usuńuwielbiam króliczka :)
OdpowiedzUsuńMięsożerca! :D
Usuń