Składniki:
- 300g szynki wieprzowej odtłuszczonej
- 1 cebula
- ząbek czosnku
- oliwa
- przyprawa do mięsa - 1 łyżeczka
- papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
- pieprz
- bulion pieczeniowy
- woda
- 1-2 łyżki mąki
- 20-30g słodkiej śmietanki (10%)
Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięsa i papryką. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i podsmażyć.
Dodać posiekaną cebulkę i sprasowany czosnek - zeszklić podlewając odrobiną wody. Doprawić pieprzem.
Przełożyć mięso do szybkowaru, dodać wodę, bulion - gotować 10min. od puszczenia pary.
(jeśli nie mamy szybkowaru, należy dusić pod przykryciem do czasu aż mięso zmięknie)
Mąkę rozrobić z odrobiną wody i śmietanką - wlać do sosu, zagotować.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz