niedziela, 14 grudnia 2014

Kurczak z kapustą włoską i ananasem


Składniki:

  • 1 cebula
  • 1/4 główki włoskiej kapusty
  • 1/2 kostki bulionu drobiowego
  • 1.5 łyżeczki pieprzu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1/4 świeżego ananasa
  • 250g piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 100g śmietanki 30%


Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić.

Dodać poszatkowaną kapustę do cebulki, chwilę razem podsmażyć, następnie dodać kostkę, pieprz i gałkę - podlać odrobiną wody i poddusić przez ok. 10-15 min. 
[kapusta powinna zmięknąć]

Kurczaka pokroić w wąskie paseczki, oprószyć Vegetą i pieprzem - usmażyć na złoto. Następnie przełożyć do kapusty, dodać ananasa i śmietankę - gotować ok. 5 min.

Podawać np. z kaszą jaglaną.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz