- 1 kalafior
- 200g pomidorków koktajlowych cherry
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 150g szynki
- sos beszamelowy
- bazylia suszona
- pieprz
- bazylia świeża
- ser topiony w plasterkach np. gouda - 6 szt.
Kalafior zblanszować w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w ćwiartki lub ósemki, podsmażyć na oliwie.
Dodać posiekany czosnek, pomidorki koktajlowe i suszoną bazylię - chwilę poddusić.
Wymieszać z kalafiorem, dodać pokrojoną w plasterki szynkę, zalać sosem beszamelowym i przykryć serem.
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 190C przez ok. 25-30min.
Posypać posiekaną świeżą bazylią.
Smacznego!
apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńZROBIĘ :)
OdpowiedzUsuńbędzie pycha
Dzięki Asieńko:)