Składniki:
ciasto:Przepis tu
Ciasto wyrobić, podzielić na 2 części i rozwałkować.
Smacznego!
farsz:
- 3 gruszki
- odrobina oleju kokosowego
- kardamon
- garść orzechów włoskich
- rukola
sos:
- śmietana 18%
- pół opakowania fety
- pieprz
- garść rukoli
Ciasto wyrobić, podzielić na 2 części i rozwałkować.
Śmietanę zblendować z serem, pieprzem i rukolą. Posmarować sosem cisto.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plastry. Chwilkę podsmażyć na oleju, dodając kardamon. Rozłożyć na pizzy. Posypać posiekanymi orzechami.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 20-25 min. do uzyskania złotego koloru. Przed podaniem posypać obficie rukolą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz