niedziela, 6 grudnia 2015

Sałatka z kapustą pekińską i słonecznikiem

Chrupiąca i smaczna sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i słonecznikiem

Składniki:
  • kapusta pekińska (ok. 7 liści)
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1/2 kostki bulionowej
  • 1/2 puszki ananasa
  • 120g słonecznika
  • szczypta cukru
  • 1 łyżeczka maggie
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki chillie
  • 2-3 łyżki majonezu



Kapustę poszatkować w cienkie paseczki.

Piersi ugotować dodając pół kostki bulionowej. Po ugotowaniu pokroić w kostkę.

Ananasa odsączyć z zalewy, słonecznik uprażyć na złoto na suchej patelni.

Wymieszać wszystkie składniki.

Przed podaniem posypać odrobiną słonecznika i pociętej kapusty.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz