poniedziałek, 2 marca 2015

Zupa dyniowa z jabłkiem

Dyniową lubię w każdej postaci, dziś z jabłuszkiem :)

Składniki:
  • 40g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 20g oliwy
  • 1 marchewka
  • 550g miąższu z dyni
  • 100g ziemniaków
  • 1 kostka rosołowa
  • 1,5 łyżeczki Vegety
  • 1,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka magi
  • woda
  • 1/2 dużego jabłka
  • 100g śmietanki


Cebulę i czosnek posiekać - poddusić 3 min. na oliwie.

Dodać pokrojone warzywa, przyprawy oraz wodę - gotować 20 min. w temperaturze 90C.

Dodać jabłko (bez ogryzka), zblendować i zaprawić śmietanką.
(ewentualnie doprawić solą do smaku)

Smacznego!

2 komentarze: